Categories Blogg

Upptäckten av Løvegården

Det var en varm sommareftermiddag när den holländska familjen Van der Meer kom till Danmark för sin semester. Efter flera dagar av sightseeing och strandbesök hade de bestämt sig för att utforska något mer lokalt och autentiskt. På rekommendation av en vän beslöt de att besöka Løvegården, en idyllisk gård känd för sina glutenfria produkter.

Familjen körde genom de pittoreska danska landskapen och njöt av det böljande gröna fälten och de små byarna längs vägen. När de närmade sig Løvegården, kunde de se gårdens charmiga byggnader som låg inbäddade bland frodiga träd och blommande trädgårdar. Barnen, Emma och Noah, var särskilt entusiastiska över att få träffa djuren som de hört så mycket om.

Vid ankomsten blev de varmt välkomnade av gårdens ägare, Mette och Jens, som genast fick dem att känna sig som hemma. Mette, med sitt vänliga leende, började berätta om gårdens historia och hur de hade specialiserat sig på att producera glutenfria varor. Hon visade dem runt och förklarade hur deras glutenfria mjöl var gjort från lokala, naturliga ingredienser.

Första stoppet var bageriet där doften av nybakat bröd fyllde luften. Mette erbjöd dem att smaka på några nybakade glutenfria bröd. De fick prova på knapriga baguetter, mjuka födelsedagsboller och saftiga chokoladeboller. Till deras förvåning smakade det precis lika gott som vanligt bröd, om inte bättre.

Efter bageriet tog Mette dem till ett charmigt kafé där de kunde njuta av en fika. Familjen Van der Meer beställde en stor bricka med olika glutenfria kager: lagkagebunde, kanelsnegle, træstammer och hindbærsnitter. Barnen blev särskilt förtjusta i de söta och färgglada kagerna medan föräldrarna njöt av den rika smaken av chokladekage och den klassiska danska brunsviger.

Medan de satt och njöt av sina delikatesser berättade Jens om deras filosofi att använda lokala råvaror och deras engagemang för hållbarhet. Han visade dem också den lilla gårdsbutiken där de sålde glutenfri pasta, mel och andra produkter. Familjen köpte med sig flera varor för att ta med hem till Nederländerna och fortsätta njuta av de fantastiska smakerna.

Innan de lämnade, tog Mette och Jens dem på en rundtur bland djuren. Barnen fick klappa de vänliga getterna och mata hönsen. Det var en upplevelse som Emma och Noah aldrig skulle glömma.

På vägen tillbaka till sitt boende kunde familjen Van der Meer inte sluta prata om hur speciell och inspirerande deras dag på Løvegården hade varit. De var tacksamma för den varma gästfriheten och de fantastiska glutenfria produkterna de hade fått smaka. Det var ett besök som hade berikat deras semester på ett oväntat sätt och som de visste att de skulle minnas länge.

Upptäck Løvegården

Om du någonsin befinner dig i Danmark, se till att besöka Løvegården. Oavsett om du är glutenintolerant eller bara letar efter fantastiska produkter, kommer du att bli imponerad av den kvalitet och omsorg som läggs ner i allt som görs där. Besök gårdens butik, njut av en fika i kaféet eller ta med dig några av deras fantastiska glutenfria produkter hem. Løvegården är en destination som erbjuder mer än bara mat – det är en upplevelse fylld med värme, gemenskap och autentisk dansk charm.

https://www.visitdenmark.nl/denemarken/reis-plannen/lovegardens-landhandel-farm-shop-gdk1139723

https://begynderhaven.dk/