Categories Blogg

Ajaxlarm – din bästa larminvestering?

När man följer trådar om hemlarm och hemsäkerhet på sociala medier så ställs frågan: – Vilket larm ska jag välja? I princip får alla frågande samma rungande svar från alla medlemmar i gruppen: Ajax larm! Visst finns det vissa som försöker rekommendera andra lösningar som Crow, Nookbox eller Vanderbilt men den stora massan verkar vara eniga. Det är Ajax man ska ha. Frågan är varför?

Kort om Ajax

Ajax Systems är ett företag som kommer från Ukraina och är startat av den seriella entreprenören Aleksandr Konotopskyi*. Företaget har länge arbetat under payoffen: ”When security is art” och anledningen till detta är helt solklar. Det finns inget larm som kan mäta sig i design gentemot Ajax. Ajax larm är helt enkelt otroligt snyggt. Rena linjer, högblank finish och möjligheten att få larmenheterna i både svart och vitt. Men det är ju inte bara detta som avgör att larmet blivit så populärt, eller?

Installation

Ajax har fått stämpeln DIY, alltså ett gör det själv larm. Man har helt enkelt lyckats skapa ett larm som är så pass enkelt att många verkar klara installationen själv. Detta behöver ju inte betyda att man gör en professionell larminstallation som faktiskt är optimal men det går, bevisligen. 

Det är därmed tydligt att många professionella larminstallatörer inte längre arbetar med Ajaxlarm eftersom ”gör det själv” stämpeln gjort att det är svårt för dessa att försörja sig på larmsystemet. 

Funktion

Ajaxlarm har skapat en fantastisk funktion i sitt larmsystem som täcker både inbrott, larm och vatten. Den senaste tiden har företaget även gått in i luftkvalitetslarm med enheter som mäter luften för att öka livskvalitet i hem men också optimerar arbetsmiljö på företag.

Larmstyrningen är otroligt enkelt och inställningsmöjligheterna är ofattbara. Du kan i princip ställa in allt du kan tänkas behöva.

Återförsäljare 

Det finns en mängd återförsäljare av Ajaxlarm, det blir även tydligt på nätet där många slåss om platsen för att synas. Man får då, tyvärr, också en ganska oseriös bild av varumärket då det kan säljas av bland annat företag som också säljer grus och stenmaterial. Det finns en del återförsäljare som tydligt finns som prispressare och inte erbjuder support. Det finns också seriösa handlare som på ett innovativt sätt skapat verktyg som underlättar för kunden genom att kunden kan bygga sitt larm själv i en larmkonfigurator. Efter att ha skannat marknaden och pratat med kunder så skulle jag absolut råda alla kunder att handla ett Ajaxlarm från en certifierad och godkänd partner till Ajax som kanske är lite dyrare men ger bra support. 

Sammanfattning

Ett Ajaxlarm är det självklara valet för massor av larmägare som inte vill vara abonnemangskund hos de traditionella larmföretagen som kräver minst 500 SEK/månad för ett relativt litet larm. Ett Ajaxlarm köper du och äger vilket ger en högre startkostnad men ingen månadsavgift. Larmet är för dig som är öppen för hemautomation och ser nytta med att skydda dig mot mer än bara inbrott. Designen är absolut marknadsledande och systemet är enormt användarvänligt. Tänk dock på att köpa det hos någon som verkligen kan systemet och kan ge dig rätt råd, support och service. 

* https://newsroom.ajax.systems/en/biography/